0,00 kr. 0

Kurv

Ingen varer i kurven.

0,00 kr. 0

Kurv

Ingen varer i kurven.

Hvad nu hvis Danmark var 100% cirkulært? Rapport fra GRASP Vidensfestival 2024

Skrevet af:
Maria Zacho

Der var fuldt hus til Corolab’s event torsdag den 29. september, og jeg deltog på Grønt Omstillingsforbund – Roskildes vegne. Overskriften for eventet var:

”Hvad nu hvis Danmark var 100% cirkulært? Mix and match på GRASP”.

GRASP er Roskilde Festivals vidensfestival, og mix-og-match eventet foregik her, men var som de sidste 8 år arrangeret af Corolab, som kalder det et ”COCONF innovationsforløb.”

For 8 år siden var der nogle innovative organisationer – bla. RUC, Roskilde Festival, Rockwool og andre, der sagde: ”der skal mange ideer til, før vi ender med reelle løsninger…” Sådan blev COCONF skabt – Et koncept med udvikling, test og implementering. Det har involveret over 3.300 virksomhedsaktører og flere tusinde elever og studerende, som alle er kommet med gode ideer og forslag til hvordan vi kan skabe en bedre verden – løsninger som har et kæmpe potentiale og impact. Der etableres 12 – 18 samarbejder årligt. ”Det er ikke noget man kan gøre selv, men i fællesskab med en partnerkreds i testmiljøerne og vores strategiske partnere, er det samlet med til at løfte innovationen og bæredygtigheden ind i COCONF”, som Corolab beskriver det.

Danmark er kun 4 % cirkulært. Det fastslog Circularity Gap Report fra 2023.

Med henblik på at indgå i et samarbejde præsenterede syv partnerkredse/testmiljøer sig selv på konferencen, hvad de kunne tilbyde samt hvad man som virksomhed kan drage nytte af.

Udviklingspulje samt præmie til cirkulære studerende

Danske Bank, en af flere strategiske partnere med Corolab, har stillet en udviklingspulje til rådighed. Puljen er på 50/30/20.000 kr., som man kan få til udviklingen af løsninger bl.a. dækning af enkelte medarbejdere, ressourcer, materialer eller andet der er forbundet med samarbejdet.

Workshop

De 7 præsentationer fordelte sig i hver sin gruppe som man frit kunne tilgå og engagere sig i. I hver gruppe deltog en facilitator fra Corolab. Der var bl.a. udfordringer fra Argo (”Bytte til alles nytte”), FORS (”Grønt guld af havens muld”) – du kan se alle syv testmiljøer her.

Kåringen af vinderen med ”løsningen med mest wow-effekt” finder sted d. 26. november med en kæmpe fest på RUC.

Det var absolut et interessant og generøst arrangement, og spændende at følge hvilke løsninger der kommer ud af de forskellige samarbejder.

Andre nyheder du kunne være interesseret i

Nye nærende strømme i Roskildes vandtårn
Læs mere
Lokal Grøn Trepart i Roskilde?
Læs mere
Liv i fjorden, natur på jorden
Læs mere
Kontakt

Mail: info@go-roskilde.dk
Telefon: 20 76 00 26
Kongemarken 30, 4000 Roskilde
CVR 43118935

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev