Vi nåede langt i 2022. Vi er ved at have et “apparat”, vi har rejst omkring 540.000 kr., vi har holdt et større (mad)seminar, fem oplysningsevents inkl. et valgmøde, ligesom vi har optrådt eksternt, såmænd både på Fyn, i Jylland, i Trekroner og på Stændertorvet.
Den månedlige klima-bistro (sidste tirsdag i hver måned) er ved at vokse sig til et fast samlingspunkt med god mad og gode snakker.
Men det har været svært at komme langt ud over rampen og samle folk til vores aktiviteter, som også har strittet i forskellige retninger. Vi er ikke så effektive på sociale medier, og vores medlemstal – godt 40 – er lavere end håbet.
Til gengæld tegner der sig nu et billede, hvor vi har midler og dermed kræfter til at arbejde mere koncentreret på nogle store områder (vedvarende energi, fødevarer, bynatur/-dyrkning, vision) og styrke vores identitet som en bred, samlende platform i Roskilde, kendetegnet ved en praktisk og positiv tilgang til at komme igennem klima- og biodiversitetskrisen. Det udfoldes i vores måde at arbejde på, men også i den gradvise udvikling af en positiv vision for ”livet efter klima- og naturkrisen”. Se vores 2023-strategi her.
Samtidig kan vi styrke vores evne til at drive kampagner og kommunikere, og, ikke mindst, indgå samarbejder og relationer med andre aktører, herunder lokale klimagrupper. Og vi skal blive bedre til at nå ud med det vi gør.
Vi skal også blive bedre til at tage imod de nye, der kommer for at se hvad vi er for nogen størrelser.
Og vi skal stadig være opportunister – hvis nogen får en lys ide og kommer med troværdig energi (og midler…) til at udføre den, så skal vi bakke op. Så bliver 2023 et år hvor vi kan sætte et større og mere synligt aftryk i kommunen.
Og forhåbentlig blive endnu flere – aktive, medlemmer, følgere – i et godt og varmende fællesskab der skaber grøn energi.